-
Bestilling kan sendes til helge@singsong.no eller benytt "kontakt oss" siden

En Grønnmalt benk i hagen
En musikalsk cabarét
med skuespiller Torild Kristiansen Bye og trubadur Helge Songe
”En grønnmalt benk i hagen” er en forestilling om Trubaduren og Vaskekona. Det starter med at Trubaduren på tradisjonelt vis kommer inn, tar på seg gitaren for å holde en liten konsert. Han starter med ”En grønnmalt benk”.
Idet visa er slutt kommer Vaskekona Anna med vaskestativet sitt og skal vaske gulvet.
Hun har ikke fått noen beskjed om at det skal være konsert. Hennes problem er å bli ferdig med vasken slik at hun rekker hjem for å lage middag til mannen.
Forestillingen veksler mellom viser og verbale tekster. Det er mye humor, men også litt alvor. Mange av visene er godt kjente, og håpet er at publikum tidvis rives med i sangen.
Spillelengde: 40 minutter
Pris. Kr. 6 000,- pr. forestilling.*


Sam Eyde
Tekst og fremførelse: Helge Songe
Innsatsen og skapertrangen til ingeniør og gründer Sam Eyde fra Arendal er helt unik i norsk industrihistorie. Med stor innsikt og et enormt pågangsmot klarte han, i tospann med fysikkprofessor Kristian Birkeland, å etablere den norske prosessindustrien. Vannet fra Hardangervidda ble omgjort til elektrisk kraft, som i neste omgang, og sammen med luft, var råstoffene i det produktet som en sultende verden higet etter; nemlig kunstgjødsel – også kalt det hvite gull.
”Eyde-monologen” egner seg godt både som åpning av konferanser, innslag i ulike programmer eller som tale ved avec’n ved spesielle anledninger.
Lengde: Ca. 15 minutter
Pris: kr. 5 000,- *

Rjukanfossen - før reguleringa
Øystein Haugan og Helge Songe
”Rjukanfossen – før reguleringa” er en lokalhistorisk cabarét ispedd masse humor. Forestillingen forteller Rjukans historie i ord og toner. Alle tekster er originalskrevet. Her får man et innblikk i det unike industrisamfunnet i Vestfjorddalen (hvor Rjukan ligger) som ble skapt på begynnelsen av 1900-tallet, alt sett med nostalgiske, satiriske, ironiske, og ikke minst selvironiske øyne.
Tid: 30 til 75 minutter etter ønske.
Pris: Kr. 10 000,- *

Cornelis cabaret
Sang/gitar: Helge Songe
”Cornelis cabaret” med musikk av, og fortellingen om den eventyrlige karrieren og det utrolige livet til en av Sveriges største artister gjennom tidene – Cornelis Vreeswijk. Det handler om mannen lærte seg svensk så fortreffelig at han etter hvert også lærte svenskene å snakke svensk. Det handler om poeten som skrev så treffende viser om det svenske ”folkhemmet” at de ble nektet spilt på svensk riksradio i beste sendetid. Til tross for dette fikk likevel denne særegne trubaduren en plass i skandinavenes hjerter på linje med C. M. Bellman og Evert Taube.
Tid: 60 minutter
Pris: 7 000,-
 *(Inkl. reiseutg. og lyd)
**(Ved flere bookinger i samme kommune kan pris diskuteres)