-
Bestilling kan sendes til helge@singsong.no eller benytt "kontakt oss" siden


Gaustatoppen
Helge Songe

I mer enn 200 år har Gaustatoppen vært en turistattraksjon, for ikke å si en turistmagnet. Det finnes vel knapt noe fjell i dette landet som er mer fotografert. I alle disse årene har det gått en jevn strøm av fjellvandrere og tindebestigere opp de bratte fjellsidene. I de første 100 årene vesentlig om sommeren. I de siste 100 årene har folket søkt den storslåtte utsikten året rundt. Boken inneholder unike bilder fra Gaustabanen.
Innbunnet
189 sider
Norsk/Engelsk
 
Pris: Kr. 379,- + frakt


Fabrikkbyen under Gaustafjell
Helge Songe

Fabrikkbyen under Gaustafjell er fortelling om bygging av byen Rjukan, fra starten i 1907 og fram til ca 1922. I løpet av disse årene bygde Norsk Hydro en komplett by med arbeidsplasser, boliger, skoler, sykehus, samt alle andre institusjoner som et moderne samfunn trengte. Rjukan er sammen med Notodden foreslått ført inn på UNESCOs Verdensarvliste. Nettopp derfor har boken, i tillegg til norsk, også tekst på engelsk.   
Innbunnet
216 Sider
Norsk/Engelsk
   Pris: Kr. 379,- + frakt

 
Gaustabanen
Helge Songe
Gaustabanen” er fortellingen om det unike transportsystemet som ble bygget inne i Gaustatoppen i andre halvdel av 1950-årene. Dette er historien om et anlegg som i utgangspunktet var tenkt som et turistanlegg, men som etter hvert ble realisert som et topp hemmelig NATO-anlegg, og som etter en nær 10 år lang prosess er omskapt til en av landets mest spektakulære turistattraksjoner.
Paperback
55 sider
Norsk/engelsk
 Kr. 70,00 + frakt


Gaustatoppen
Helge Songe
Gaustatoppen har vært en turistmagnet i mer enn 200 år. Det finnes vel knapt noe fjell i Norge som er mer fotografert. Hva denne majestetiske fjelltoppen har betydd for menneskenes fysiske og psykiske velvære er sannsynligvis helt ufattelig. Å måle fjellets betydning er naturligvis helt umulig. Men boken forteller om et allsidig fjell som har hatt stor betydning både nåe det gjelder kunst, idrett, turisme, kommunikasjon, folkekunst og geologi.
Paperback
144 sider
  Kr. 175,00 + frakt

 
Lystreiser i Vestfjorddalen på 1800-tallet”
Torbjørn Utklev Myhre/Helge Songe
Denne boken er basert på et utvalg reiseskildringer fra Vestfjorddalen i perioden 1810 -1870. Boken forteller om hvordan initiativrike og dyktige mennesker i lokalsamfunnet gjorde de lystreisendes ønsker og behov til sitt levebrød. Noen få satset hundre prosent, men for de fleste bidro gjestene til en kjærkommen ekstrainntekt ved siden av gårdsdriften.Den 31. juli 1810 startet overbergamtsassessor Jens Esmarks ved Sølvverket sin ekspedisjon fra Kongsberg mot Tinn. Han førte dagbok. Vel hjemme igjen ble dagboken til rapporten Bemærkninger, gjorte paa en Reise til Gousta-Fjeldet i Øvre-Tellemarken. Den 200 år gamle rapporten er utgangspunktet for denne boken. Esmarks beskrivelser av Rjukanfossen og Gaustatoppen fikk vitenskapsfolk, kunstnere, forfattere og eventyrere til å gjøre den samme turen. Også de fortalte, malte, skrev og skrøt. Dette var spennende. Så spennende at det øvre lag av befolkningen både i Norge og utlandet fikk seg en ny fritidsbeskjeftigelse; å søke tilbake til naturen. Jo mer eksotisk, jo bedre. Det innerste av Telemark ble sammenliknet med det innerste av Afrikas jungel. Fenomenet ble kalt å dra på lystreiser, og aktørene var lystreisende.
Innbundet
134 sider
  Kr. 290,00 + frakt

Krossobanen
Tom Nilsen og Helge Songe
Boka handler om en befolkning som tok fjellet og sola i besittelse, om friluftsfolk og hyttebyggere, om ung og gammel, om fattig og rik. Det er historien om konduktører og maskinister, ingeniører og arbeidere. Og det er historien om det lille samfunnet på Gvepseborg som hang sammen med sivilisasjonen i en tynn streng. Kort sagt handler denne boka om Krossobanen – Rjukans varemerke.Dette er historien om en by i skyggenes dal med en befolkning som hadde en urokkelig tro på framskritt og utvikling. Det er også historien om en virkelig hjørnesteinsbedrift der profitt og faderlig humanisme gikk hand i hand. Det handler om en unik taubane som i mer enn 75 år har frakta millioner av passasjerer til fjells, opp til sola. Det handler om en gigantisk turistmagnet og en viktig transportbane.
Innbundet
172 sider
  Kr. 290,00 + frakt


 
Arnestedet
Helge Songe
Høsten 2005, i anledning Norsk Hydros 100-årsjubileum, arrangerte Rallar’n en foredragsserie for å sette den unike turist- og industrihistorien i Vestfjorddalen inn i en større sammenheng. Følgende foredragsholdere ble utfordret
 
Kunstneren Knut Buen       
”Folkekunsten i Tinn”
Professor Knut Kjeldstadli
”Eksempelet Rjukan, et signalement ensidig industristeder”
Turistvert Tor Necolaysen  
”De første vandrere – den moderne turismens vugge”
Lektor Pål Thorrud                 
”Norge gjennom 100 år – fra fattigst til rikest”
Journalist/historiker Stig Andersen
”En industriby blir til”
Lektor/historiker Tom Nilsen
”Det røde bibliotek”
Journalist/lokalhistoriker Helge Songe
”Hydrokonsesjonen – Vestfjorddalens unike krafthistorie”
 
I tillegg inneholder boken en rekke småartikler om kunstnere og forfattere som fant inspirasjon i Vestfjorddalen.
 
 
Paperback
128 sider
  Kr. 175,00 + frakt

 
Vassmoen
Helge Songe
Dette heftet tar utgangspunkt i ingeniør Sam Eydes kjøp av Rjukanfossen i 1902. Her fortelles om samarbeidet mellom Eyde og Kristian Birkeland fra de møttes første gang i et middagsselskap hos skipsreder og senere statsminister Gunnar Knudsen i 1903. Heftet handler om utvikling av norsk prosessindustri fra utbygging forsøksstasjonen på Vassmoen i Froland i 1904, etableringen av Norsk Hydro på Notodden i 1905 til åpningen av verdens største kraftverk på Vemork og oppstart av de enorme fabrikkanleggene på Rjukan i 1911.
Hefte
Norsk/engelsk
36 sider
Kr. 50,00 + frakt

 
”På sokkel i Tinn”
Helge Songe
Tinn kommune eier en betydelig kunstsamling. Sentralt i denne står ”utendørskunsten” – skulpturene. I tillegg til kommunens samling, er det også en del kunstverk som eies av andre. Til sammen utgjør dette en omfattende utendørs kunstutstilling som er vel verd en søndagstur.Vi omgås vakre kunstverk hver eneste dag, kanskje uten at vi i det hele tatt tenker over det. Men spør man den enkelte, er det ingen tvil om at kunsten bidrar til å berike hverdagen vår. Kanskje er tiden inne for en gjenoppdagelsesferd i vårt flotte ”utendørsgalleri”?Boken forteller om det enkelte kunstverk, kunstneren bak hvorfor kunstverket står der det står.
Innbundet
94 sider
Norsk/engelsk
Kr. 175,00 + frakt

 
Flageolettar - dikt
Arne Hagen
Innhaldet i samlinga er prega av musikalske referansar og er delt inn i satsliknande avsnitt, con variazione, con amoro, scherzo, a la breve, coda.
sjølve tittelen viser til dei spesielle tonane ein kan spela på eit strengeinstrument og som kan liknast med fløytetonar.
Kolofon
Paperback
113 sider
Kr. 175,00 + frakt 

 
Judaspasjonen
Arne Hagen
Johannes Vik, adjunkt med opprykk – cellospiller og spesialist i konfliktløsing – ankommer Rjukan, ”Skyggenes dal”, som rådgiver på ungdomsskolen. Johannes kommer også til å spille en sentral rolle i ”Judaspasjonen”, en større komposisjon skrevet av fhv. sogneprest Marcussen og kolonialhandler Salvesen, et verk som har til hensikt å renvaske den svikefulle disippel Judas Iskariot. KRL-lærer og menighetsrådsformann Enok Svendsen (”Mulla” blant fiender) og kretsen rundt ham, finner opplegget støtende og vil stoppe fremførelsen.
Kolofon
Roman
Paperback
214 sider
Kr. 175,00 + frakt